Pet saveta za sigurnu trudnoću

Izvor: S media, 16.Nov.2010, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet saveta za sigurnu trudnoću

Nekim ženama je veoma lako da zatrudne, dok neke imaju velikih problema da to postignu. Nekada su potrebni i meseci zbog nekoliko razloga koji uključuju spore i malobrojne spermatozoide.

U nekim slučajevima kada prirodi treba pomoć, ako se vi i vaš partner ne trudite dovoljno, trudnoću je veoma teško postići.


Kada se govori o najboljim položajima za zatrudnjivanje, glavno pravilo je da seme mora biti što bliže grliću materice.

Sposobnost postizanja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << trudnoće ima veze sa životnim vekom ženske jajne ćelije i muške sperme. Kada jajašce izađe iz jajnika, nastupa faza koja se zove ovulacija. Jajašce započinje svoj put niz jajovod do materice.

Jajašce preživljava obično do 24 sata, a spermatozoid od tri do pet dana u ženskom telu. Spermatozoidi moraju biti što bliže jajašcetu kako bi se spojili pre nego što ono postane beskorisno.



Neki ljudi se ne slažu sa tvrdnjom da položaji u seksu imaju veze sa trudnoćom.

Logičan zaključak je da ovo zapravo ima smisla, jer određeni položaji omogućavaju da se seme u najkraćem roku spoji sa jajašcem.


Ova metoda se pokazala posebno efikasnom kod parova koji imaju poteškoća sa postizanjem trudnoće.

Prvi savet je da se izbegnu položaji koji najmanje izlažu grlić maternice muškom semenu. Takođe, treba izbegavati položaje koji su protivni sili gravitacije, kao što je položaj stojeći, sedeći ili kada je žena u gornjem položaju. Umesto toga, potrebno je maksimalno smanjiti količinu semena koje se zbog gravitacije spušta prema dole i izlazi iz vagine.

Ženski kukovi bi trebalo da budu pozicionirani tako da seme koje u vaginu dospe ostane u njoj kako bi spermatozosidi imali vremena da dođu do grlića materice.

Kako bi se to postiglo, postoji nekoliko idealnih položaja.

Misionarski položaj je položaj u kojem je muškarac gore. Žena na ovaj način može najlakše zatrudneti. Ovaj položaj omogućava dublju penetraciju i odlaganje sperme što bliže grliću maternice.

Podizanjem kukova koje se može ostvariti postavljanjem jastuka ispod žene može biti od koristi jer na pravi način izlaže grlić materice.

Pseći položaj je položaj u kome muškarac vrši penetraciju od pozadi. Ovaj položaj se takođe preporučuje jer se seme odlaže veoma blizu grlića materice, čime se povećava šansa za trudnoću.


Položaj sa strane (side-by-side) takođe u velikoj mjeri otkriva grlić materice i omogućava odlaganje semena u neposrednoj blizini.

Orgazam nema veze sa položajima tokom seksa, ali neki naučnici naglašavaju da je ženski orgazam jako bitan za trudnoću. Prema istraživanju, orgazam uzrokuje kontrakcije koje guraju seme prema grliću materice, što uveliko povećava šanse za trudnoću.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Pet saveta za sigurnu trudnoću

Izvor: Lepota i zdravlje, 16.Nov.2010

Nekim ženama je veoma lako da zatrudne, dok neke imaju velike proble da to postignu. Nekada su potrebni i meseci zbog nekoliko razloga koji uključuju spore i malobrojne spermatozoide.

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.