Pesme čuvaju uspomenu na njega: Imao je glas od četiri oktave FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 24.Nov.2019, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pesme čuvaju uspomenu na njega: Imao je glas od četiri oktave FOTO/VIDEO

Na današnji dan pre 28 godina preminuo je Fredi Merkjuri, pevač grupe "Queen" i jedan od najvećih muzičara i zvezda koje je svet upamtio, a čije pesme slušaju i današnje generacije.

Rođen je 1946. godine u Zanzibaru pod imenom Farrokh Bulsara. Počeo je da svira sa srednjoškolskim bendom u Londonu, a ime Fredi preuzima jer su članovi benda i prijatelji imali problem sa izgovorm pravog imena.

Fredi je ostao upamćen kao istinski šoumen, a njegov kontroverzni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << život obeležili su skandali, naročito narkotici i veliki broj partnera što je dovelo do toga da bude zaražen HIV-om.

Njegova karijera će ostati upamćena po neverovatnom rasponu glasa od četiri oktave zbog čega je svrtan među najveće vokale svih vremena.

Fredi je pisao tekstove za pesme, ali i komponovao muziku.

Jedna od najpoznatijih pesma je "Bohemian Rhapsody" što su mnogi protumačili kao njegov lični "izlazak iz ormara", prenosi Klix.

Fredi Merkjuri je preminuo 24. novembra 1991. godine nakon upale pluća i oslabljenog imunog sistema prouzrokovanog HIV-om.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.