Ovo će naljutiti Britance: Plata princa Vilijama je dovoljna da i njegovi unuci žive bezbrižno

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 08:09

Ovo će naljutiti Britance: Plata princa Vilijama je dovoljna da i njegovi unuci žive bezbrižno

Koliko zarađuje princ Vilijam na godišnjem nivou?

Možda čitav svet "kuburi" s novcem, ali to se ne odražava na prihod članova britanske kraljevske porodice. Konkretno, zarada princa Vilijama, odnosno podaci o njegovim prihodima, izašli su u javnost, a iznos (ne) iznenađuje.

O Vilijamu se ovih dana piše jer je prešao preko svojih nesuglasica s bratom Harijemkako bi odali počast svojoj pokojnoj majci Dajani na ceremoniji u njenu čast, a sada će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i to pasti u drugi plan kad se sazna koliko on zapravo zarađuje.

Kejt Midlton i princ Vilijam svojim prihodima mogli bi da obezbede i luksuzan život dece svoje dece!

Naime, vojvodstvo je ostvarilo rekordnu zaradu od neverovatnih 24,048 miliona funti u razdoblju od godinu dana, odnosno od 2022. do 2023. godine, što je povećanje od 1,02 miliona funti u odnosu na godinu dana ranije.

Visoka plata princa Vilijama mogla bi naljutiti Britance, s obzirom na to da njima visina životnih troškova samo raste. Osim toga, sledeće godine se očekuje da će princ dobiti punu zaradu od 24 miliona funti, a da će taj prihod pokriti troškove prinčevog privatnog i javnog života.

Naime, ove godine nije ostvario punu dobit jer je postao prestolonaslednik polovinom finansijske godine, ali je primio privatni prihod od kornvolskog vojvodstva u iznosu od gotovo 6 miliona funti.

Ipak, Vilijam je rešio malo i da pomogne sunarodnicima na neki način, te je pokrenuo program koji se bavi beskućnicima, uz reči da će smatrati da je njegov mandat vojvode bio vredan ako odgovori na izazove kao što su mentalno zdravlje i beskućništvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.