Otkrivena nova planeta slična Zemlji

Izvor: OkRadio.rs, 08.Nov.2012, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena nova planeta slična Zemlji

Tim nemačkih i engleskih astronoma otkrio je novu planetu koja kruži oko obližnje zvezde na odgovarajućoj udaljenosti za razvoj klime slične kao na Zemlji, koja bi mogla biti pogodna za razvoj života.Tim naučnika pronašao je tri planete u orbiti oko zvezde udaljene 44 svetlosne godine, ali samo jedna od njih se nalazi u takozvanoj zoni "Zlatokose" (Goldiloks), zoni u kojoj temperature nisu ni previše visoke ni previše niske, što je preduslov za postojanje tekuće vode. "Planeta HD 40307 je savršeno tihi stari patuljak, pa ne postoji razlog zbog kojeg takva planeta ne bi bila pogodna za život",...

Nastavak na OkRadio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkrivena nova planeta slična Zemlji

Izvor: medio.rs, 08.Nov.2012

Tim nemačkih i engleskih astronoma otkrio je novu planetu koja kruži oko obližnje zvezde na odgovarajućoj udaljenosti za razvoj klime slične kao na Zemlji, koja bi mogla biti pogodna za razvoj života.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.