Otkazani svi koncerti pevača iz Srbije u Hrvatskoj: Oni su izvršili agresiju na nas, ne vređajte

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 08:47

Otkazani svi koncerti pevača iz Srbije u Hrvatskoj: "Oni su izvršili agresiju na nas, ne vređajte"

Nakon što je Aca Lukas održao koncert na ostrvu Barbarinac kod Splita, svi zakazani koncerti regionalnih umetnika ovog leta na tom ostrvu su otkazani.

"Obaveštavamo vas da otkazujemo sve planirane koncerte muzičara iz regiona. Naš primarni cilj ovog leta je bio da obezbedimo zabavu za sve goste našeg kraja, ali zbog velikih pritisaka na političkoj i nacionalnoj osnovi, pre svega onih u režiji 'domovinskog pokreta', prinuđeni smo da otkažemo sve navedene koncerte.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Mišljenja smo da se u ovim mutnim političkim igrama, koje stvaraju veoma ružnu sliku o svima nama kao domaćinima, koriste uvaženi veterani. Cilj ovog projekta je zabaviti se, širiti prijateljstva i promovisati Hrvatsku kao destinaciju koja na isti način dočekuje sve svoje goste, bez obzira na poreklo, veru ili bilo koju drugu osnovu. Zahvaljujemo se svima koji su do sada posetili ostrvo i bili deo magične zabave“, napisali su organizatori na Instagramu.

Podsetimo, nakon što je najavljeno da će na festivalu Ostrvo ljubavi u Barbarincu, između ostalih, nastupiti Aca Lukas, Haris Džinović i Jelena Karleuša, javili su se iz "domovinskog pokreta".

"Domovinski pokret Kaštela smatra da ovaj muzički izraz ne pripada našem podneblju i da moramo sačuvati mediteransku i evropsku kulturu kojoj pripadamo. Osim domaćih, festival posećuju i brojni domaći i strani turisti. Muzika oblikuje našu stvarnost i društvenu filozofiju, a pomenuti izvođači pripadaju drugom identitetu“, rekli su, između ostalog, iz DP Kaštelani, veoma zabrinuti za uši stranih turista.

Tada su boračka udruženja uputila zahtev Gradu da otkaže koncerte na Barbarincu, pitajući, između ostalih, ko je dozvolio koncerte Jelene Karleuše, Ace Lukasa i Harisa Džinovića, izvođača srpskog turbofolka.

"Zašto su dozvoljeni koncerti Jelene Karleuše, Ace Lukasa i Harisa Džinovića, srpskih turbo folk izvođača? Zašto vređate osećanja veterana i svih koji su izgubili svoje najmilije u Domovinskom ratu? Zašto niste pitali građane da li oni su to želeli?

Zašto niste pitali veterane da li ih je to uvredilo? Zašto niste pitali roditelje ubijenih da li se pitaju za šta su njihova deca umrla? Da li vam život mladih znači nešto? Puna su vam usta veterana koji su poginuli za datume vezane za Domovinski rat i pred izbore, ali ovo što radite zaista nema veze sa mozgom.

Stoga tražimo da se otkažu koncerti navedenih izvođača, iz zemlje koja je izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku, u istoj Hrvatskoj se otkazuju koncerti hrvatskog muzičara i domoljuba Marka Perkovića Thompsona i barda hrvatske muzike Stjepana Jimmija Stanić", napisali su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JK nakon otkazivanja nastupa u Hrvatskoj: "To je fašizam, neka se njihov predsednik ugleda na našeg"

Izvor: B92, 26.Jul.2023

Pevačica Jelena Karleuša se oglasila nakon što su svi zakazani koncerti regionalnih umetnika ovog leta otkazani na festivalu Ostrvo ljubavi u Barbarincu, u Hrvatskoj, među kojima je i njen nastup..."Fašizam u 21. veku ne sme da postoji. Protiv toga moramo da se borimo svi na ovim prostorima. Muzika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.