Osvećen krst u Hramu Sveta Tri Jerarha u Brzom Brodu

Izvor: B92, 06.Feb.2022, 17:54

Osvećen krst u Hramu Sveta Tri Jerarha u Brzom Brodu

Krst od 12 metara i težak četiri tone postavljen na Krstovdan ove godine u naselju Brzi Brod kraj Niša, osvećen je 6. februara 2022.

Posle svete Arhijerejske liturgije u Hramu Sveta Tri Jerarha u Brzom Brodu, koju je služio Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški Gospodin Arsenije, posle liturgije pristupilo se osvećenju Krsta.

"Krst tek treba da zasija u punom sjaju, jer je u planu da se plato oko njega kompletno uredi ogradom, zelenilom, ukrasnim kamenom, rasvetom", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naglašava Đorđe Bojanić.

Vladika Arsenije se zahvalio svim priložnicima, vernom narodu, za sve što čine na slavu Boga i ove svetinje.

Verski narod Brzog Broda zahvaljuje se svima koji su pomogli podizanje Pravoslavnog Časnog Krsta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Osvećen Časni krst u Hramu Sveta Tri Jerarha u niskom naselju  Brzi Brod

Izvor: JUGpress.com, 07.Feb.2022, 10:01

NIŠ..Posle svete Arhijerejske liturgije u Hramu Sveta Tri Jerarha u Brzom Brodu, koju je služio Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški Gospodin Arsenije, posle liturgije osvećen je krst koji su meštani uz pomoć donatora i dobrotvora postavili kod ovog pravoslavnog hrama. Krst je postavljen na Krstovda,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.