Izvor: JUGpress.com, 07.Feb.2022, 10:01

Osvećen Časni krst u Hramu Sveta Tri Jerarha u niskom naselju  Brzi Brod

NIŠ

Posle svete Arhijerejske liturgije u Hramu Sveta Tri Jerarha u Brzom Brodu, koju je služio Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški Gospodin Arsenije, posle liturgije osvećen je krst koji su meštani uz pomoć donatora i dobrotvora postavili kod ovog pravoslavnog hrama. Krst je postavljen na Krstovda, visok je 12 metara i težak četiri tone.

                                

Vladika Arsenije se zahvalio svim priložnicima, vernom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << narodu, za sve što čine na slavu Boga i ove svetinje, a verski narod Brzog Broda zahvaljuje se svima koji su pomogli podizanje Pravoslavnog Časnog Krsta.

“Krst tek treba da zasija u punom sjaju, jer je u planu da se plato oko njega kompletno uredi ogradom, zelenilom, ukrasnim kamenom, rasvetom”, naglašava Đorđe Bojanić.

                        Krst u naselju Brzi Brod postavljen je na inicijativu građana. Izrađen je od čelika, sa kompletno urađenom statikom a podigli su ga građani ovog naselja zajedno sa dobrotvorima.                        Podizanje Krsta na Krstovdan i osveštenje Krsta dalo bi u potpunosti simboliku celokupnoj zamisli, ističu stanovnici ovog niškog naselja.

                       U planu je, kažu žitelji ovog naselja i da se iza Krsta stara montažna prostorija zameni novim zidanim objekom koji će služiti za potrebe Crkve.                       Verski narod Brzog Broda zahvaljuje se svima koji su pomogli podizanje Pravoslavnog Časnog Krsta, počev  od dobrotovora koji su radili  projekat, dobrotovora koji su krst izlili od čelika i svih meštana koji su učestvovali u njegovom podizanju.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.