Ostvario san: Brucoš u 84. godini

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostvario san: Brucoš u 84. godini

U 84. godini Krićanin Dimitris Mudacakis ostvario je najveći san - upisao je fakultet.

Ne samo što je prošao prijemni za fakultet, nego je bio najbolji na listi i prvi "upao" na katedru za istoriju i arheologiju na Kritskom fakultetu u Retimnu.

Zajedno sa njim prijemni ispit za fakultet položio je i njegov unuk, ali za Policijsku akademiju.

Osamdesetčetvorogodišnji Krićanin, otac i deda, sa deset godina došao je iz sela Skotino u Iraklion, gde je počeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da zarađuje prvi novac. Uz pomoć svog strica postao je knjigovezac, završio je gimnaziju, a na kraju pokrenuo i svoj posao.

Kasnije se oženio, osnovao porodicu, a danas ima i unuke. Ipak, kada je otišao u penziju doneo je važnu odluku - da će se vratiti u školsku klupu i ostvariti svoj najveći san.

"Oduvek sam voleo da čitam. Svake subote, kad isplatimo radnike, ja bih otišao da kupim sebi jednu knjigu, koju bih odmah pročitao", priča Dimitris.

Dimitris kaže da su ga nove kolege i profesori sjajno prihvatili, te da se raduje početku predavanja i novoj eri života.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.