Ostvario san: Brucoš u 84. godini

U 84. godini Krićanin Dimitris Mudacakis ostvario je najveći san - upisao je fakultet.

Život

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2018.

11:00

Ostvario san: Brucoš u 84. godini
Foto:Thinkstockphotos

Ne samo što je prošao prijemni za fakultet, nego je bio najbolji na listi i prvi "upao" na katedru za istoriju i arheologiju na Kritskom fakultetu u Retimnu.

Zajedno sa njim prijemni ispit za fakultet položio je i njegov unuk, ali za Policijsku akademiju.

Osamdesetčetvorogodišnji Krićanin, otac i deda, sa deset godina došao je iz sela Skotino u Iraklion, gde je počeo da zarađuje prvi novac. Uz pomoć svog strica postao je knjigovezac, završio je gimnaziju, a na kraju pokrenuo i svoj posao.

Kasnije se oženio, osnovao porodicu, a danas ima i unuke. Ipak, kada je otišao u penziju doneo je važnu odluku - da će se vratiti u školsku klupu i ostvariti svoj najveći san.

"Oduvek sam voleo da čitam. Svake subote, kad isplatimo radnike, ja bih otišao da kupim sebi jednu knjigu, koju bih odmah pročitao", priča Dimitris.

Dimitris kaže da su ga nove kolege i profesori sjajno prihvatili, te da se raduje početku predavanja i novoj eri života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: