Opasna zver se kreće šumama u okolini Arilja: Meštani u strahu, ne izlaze iz kuća

Izvor: B92, 29.Jul.2023, 16:36

Opasna zver se kreće šumama u okolini Arilja: Meštani u strahu, ne izlaze iz kuća

Na šumskom putu izmedju ariljskih sela Brekovo i Bjeluša gde se mali broj preostalih domaćinstava bavi stočarstvom zavladali su strah i panika, kada su tokom popodneva prilikom pripreme drva za ogrev uočili sveže tragove medveda koji vode u pravcu Zlatibora.

"Krenuli smo u pripremu ogreva za zimu jer nas je vreme poslužuilo ovih dana, ali sada već nakon što smo videli ove tragove nije nam svejedno, pre samo nekoliko dana kada smo prolazili istim ovim putem nije ih bilo. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sada za svo vreme rada u šumi osvrćemo se da se ne nalazi negde u našoj blizini" kazao je meštanin sela Bjeluša.

On dodaje, da na području ova dva sela ni najstariji meštani ne pamte kada su poslednji put uočeni tragovi ove krupne zveri.

"Gotovo svakodnevno nalazimo tragove vukova, šakala i lisica, dok su medvedi prava retkost. Sada je strah još veći jer pored toga što se plašimo zqa svoju stoku koja je u ovim lepim danima na ispaši, već i za svoju bezbednost. Koliko god mi naša domaćinstva ogradjivali, ne osećaš se sigurno, pa ni u svojoj kući da zanoćiš" ističe ovaj vredni meštanin ariljskog sela.

Inače, iako na području Arilje se ne mogu uočiti često na teritiroji Ivanjice ove krupne zveri su izuzetno brojne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.