Oglasio se otac posle odbačene prijave o otmici sina

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 14:07

Oglasio se otac posle odbačene prijave o otmici sina

Kako su domaći mediji ranije objavili, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu koju je Jelena Abramović podnela protiv supruga Mašana Lubarde, zbog otmice njihovog dvogodišnjeg deteta, a tim povodom se oglasio i Mašan, koji je istakao "kako je pravda pobedila".

"Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je, postupajući po navedenom krivičnopravnom događaju, izvršilo provere i pribavilo sve relevantne podatke, nakon čega je odbacilo krivičnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prijavu koju je podnela J. A. podnetu protiv M. L., budući da je utvrđeno da se u radnjama osumnjičenog nisu stekla obeležja krivičnog dela oduzimanje maloletnog lica", rečeno je iz tužilaštva.

Oglasio se otac deteta

Mašan je istakao kako nije od supruge dobio papire za razvod, ali i da je na osnovu rešenja ciriškog suda on staratelj deteta. Lubarda je "Novostima" dostavio rešenje suda u Cirihu kojim je navodno potvrđeno njegovo starateljstvo.

Mašan Lubarda je za "Novosti" povodom odluke tužilaštva rekao da mu je drago što je pravda pobedila.

"Drago mi je što je pravda pobedila. Uredno sam izneo sve dokaze koji postoje od strane legalnih državnih institucija. Ne bih se više izjašnjavao", izjavio je Mašan.

Podsetimo, Jelena Abramović optužila je supruga od kog je u procesu razvoda da je bez njenog znanja i pasoša dete odveo u Švajcarsku u kojoj su živeli do decembra prošle godine.

S druge strane, Lubarda je tvrdio da je od nadležnog suda u toj zemlji dobio privremeno starateljstvo nad detetom i da je postupak vraćanja deteta takođe pokrenuo pred institucijama u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.