Obrt u slučaju kraljevskog para: Megan otišla za Kanadu, kraljica molila Harija da sačeka

Izvor: B92, 10.Jan.2020, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrt u slučaju kraljevskog para: Megan otišla za Kanadu, kraljica molila Harija da sačeka

Supruga britanskog princa Harija Megan vratila se u Kanadu da bi bila sa sinom posle šokantne objave para da će se povući iz obavljanja dužnosti koje im pripadaju kao članovima kraljevske porodice i da će provoditi veći deo svog vremena u Severnoj Americi.

Megan se, kako je saopštila portparolka, vratila u Kanadu da bi bila sa sinom Arčijem, budući da je kraljevski par pre objave proveo šest nedelja na odmoru u Kanadi sa osmomesečnim sinom Arčijem, daleko od kraljevske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << porodice.

U međuvremenu se pojavila informacija kako je kraljica Elizabeta Druga molila svog unuka, princa Harija, da ne objavljuje saopštenje da će se on i njegova supruga Megan povući sa viših dužnosti u kraljevskoj porodici, pre nego što se dogovori sa ostalim članovima porodice, međutim on je ignorisao njen zahtev.

Nakon objave saopšteno je da Bakingemska palata pokušava da razradi plan za princa Harija i njegovu suprugu Megan, američku državljanku, nakon najave da će se povući iz obavljanja dužnosti koje im pripadaju kao članovima kraljevske porodice i da će provoditi veći deo svog vremena u Severnoj Americi.

Ipak, kako prenosi CNN, i nakon te objave Hari i Megan još žele da im se ljudi obraćaju sa "vaše kraljevsko visočanstvo" i još se ponašaju kao važne kraljevske figure i žive u Frogmoru za koji britanski poreski obaveznici plaćaju godišnje tri miliona dolara za održavanje.

Princ Hari i Megan Markl iznenadili su u sredu javnost odlukom da žele da vode samostalniji život za koji se nadaju da će moći sami da ga finansiraju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.