O ovome vodite računa u trudnoći

Izvor: Radio 021, 21.Sep.2015, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O ovome vodite računa u trudnoći

Kada saznate da ste u drugom stanju i kada posetite svog ginekologa, on će vam dati brojne savete i reći vam šta treba da imate kada ste u drugom stanju, kao i na koje stvari treba da pripazite.

Ovo su neke sitnice na koje bi trebalo da obratite pažnju, a koje vam ginekolog možda neće spomenuti.

Stopala

Kako bi se osećale udobnije, pazite na svoja stopala, koja će svakim danom nositi sve veću težinu. U trudnoći bi trebalo da kupite papuče >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od prirodnog materijala i za pola broja veće od vaših stopala, kako bi vam i prilikom oticanja, papuča bila udobna.

Grudnjak

U trudnoći svakako treba da kupite barem jedna kvalitetan grudnjak, mada će vam nakon nekog vremena biti potrebno više njih. Obratite pažnju da će kroz celu trudnoću vaše grudi rasti, a da nakon porođaja mogu doživeti totalni bum. Bitno je da na sebi nosite udobne grudnjake, po mogućnosti bez žica, jer će vam tako biti najudobnije. Pri kraju trudnoće, kupite grudnjake koji su namenjeni dojenju.

Beleške

U trudnoći žene počinju da zaboravljaju na neke stvari, te nakon što sebi zadaju nešto da urade, vrlo često zaborave šta je to bilo. To nije čudno i potpuno je normalna pojava u trudnoći. Zato vam savetujemo da za tih predivnih devet meseci, uz sebe uvek imate mali rokovnik, u koji ćete pisati sve važne stvari i događaje koje morate obaviti ili posetiti.

Gaćice

Obvezno u trudnoći priuštite udobne gaćice, kako bi vam bilo što udobnije. One treba biti od pamuka, te što udobnije, tako da nigde ne stežu.

Dnevni ulošci

U poslednjem tromesečju, biće vam potrebni dnevni ulošci, kako bi upili mokraću. Ukoliko vam pobegne nekoliko kapi, što je potpuno normalna pojava, s obzirom na to da beba svaki dan pritiska bešiku. Dnevni ulošci su udobni i biće vam samo od koristi.

Pojas

Mogli biste da kupite i pojas za stomak, koji će vam uveliko pomoći u držanju bebe, i uz njega ćete se osećati sigurno nekoliko kilograma lakši. Pojas možete nositi ispod sve vrste odeće.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.