5 bitnih stvari koje trebate znati u trudnoći

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Sep.2015, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 bitnih stvari koje trebate znati u trudnoći

Kada saznate da ste u drugom stanju i kada posjetite svog ginekologa, on će vam dati brojne savjeti i reći vam šta trebate imati kada ste u drugom stanju, te na koje stvari trebate paziti.

Ali vam ginekolog sigurno neće reći neke pojedinosti koje svakako trebate imati u trudnoći, a mi vam ih donosimo u nastavku.

Stopala

Kako bi se osjećale udobnije, pazite na svoja stopala, koja će svakim danom nositi sve veću težinu. U trudnoći bi svakako >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << trebali kupiti papuče od prirodnog materijala i za pola broja veće od vaših stopala, kako bi vam i prilikom oticanja stopala, papuča bila udobna.

Grudnjak

U trudnoći svakako trebate kupiti barem jedna kvalitetan grudnjak, mada će vam nakon nekog vremena biti potrebno više njih. Obratite pažnju da će kroz cijelu trudnoću vaše grudi rasti, a da nakon poroda mogu doživjeti totalni bum. Bitno je da na sebi nosite udobne grudnjake, po mogućnosti topove bez žica, jer će vam tako biti najudobnije. Pri kraju trudnoće kupite grudnjake koji su namjenjeni dojenju, kako bi bile spremne kada će djetetu biti potrebno.

Bilješke

U trudnoći žene počinju zaboravljati na neke stvari, te nakon što su si nešto zadale da naprave, vrlo često zaborave šta je to bilo. To nije čudno i potpuno je normalna pojava u trudnoći. Zato vam savjetujemo da tih predivnih devet mjeseci uz sebe uvijek imate mali rokovnik, u koji ćete pisati sve važne stvari i događaje koje morate obaviti ili posjetiti.

Gaćice

Obvezno si u trudnoći priuštite udobne gaćice, kako bi vam bilo što udobnije. Za vrijeme trudnoće vaše gaćice trebaju biti od pamuka, te što udobnije, tako da nigdje ne stišću.

Dnevni ulošci

U zadnjem tromjesečju bitće vam potrebni dnevni ulošci, kako bi upili mokraću, ukoliko vam pobjegne par kapi, što je potpuno normalna pojava, s obzirom da beba svaki dan pritišće mjehur. Dnevni ulošci su udobni i biće vam samo od koristi.

Pojas

Mogli bi kupiti i pojas za trbuh koji će vam uveliko pomoći u držanju bebe, i uz njega ćete se osjećati sigurno par kila lakši. Pojas možete nositi ispod svih vrsta odjeća.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

O ovome vodite računa u trudnoći

Izvor: Radio 021, 21.Sep.2015

Kada saznate da ste u drugom stanju i kada posetite svog ginekologa, on će vam dati brojne savete i reći vam šta treba da imate kada ste u drugom stanju, kao i na koje stvari treba da pripazite...Ovo su neke sitnice na koje bi trebalo da obratite pažnju, a koje vam ginekolog možda neće spomenuti...Stopala..Kako...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.