Izvor: Domino Magazin, 08.Jun.2023, 09:57

Novi tip baterije – Puni se za šest minuta i otporna na hladnoću

Kineska kompanija Greater Bay Technology razvija je bateriju po imenu Phoenix. Njena prednost je što ne gubi kapacitet čak i na niskim temperaturama. Suosnivač i predsednik kompanije Greater Bay Technology, Huang Xiangdong, rekao je da nova Phoenix ćelija koristi superprovodljive materijale i upravljanje toplotom kako bi se zagrejala od minus 20 do 25 stepeni za […] The post Novi tip baterije – Puni se za šest minuta i otporna na hladnoću appeared first on Domino Magazin.

Nastavak na Domino Magazin...






Povezane vesti

Kinezi tvrde: Baterija ide 1.000km

Izvor: B92, 08.Jun.2023

aženje konkurencije je pravi izraz za najavu iz Pekinga...GKinezi navodno velikim koracima jurišaju u razvoju baterija za električne automobile, a sad se javio startap Greater Bay Technology, koji tvrdi da ima bateriju s dometom od 1.000 km...Ključ je u naprednom toplotnom menadžmentu baterije,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.