Novi detalji masakra u školi na Vračaru: Naredni period njegovog života biće pravi pakao VIDEO

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 12:51

Novi detalji masakra u školi na Vračaru: "Naredni period njegovog života biće pravi pakao" VIDEO

Neuropsihijatar prof. dr Slavica Đukić Dejanović prokomentarisala je devetostruko ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i navela da ovaj trenutak treba iskoristiti da se svako zapita šta može da uradi da se zlo ne ponovi, dok pojedine struke imaju poseban zadatak da odgovore na posledicu.

Đukić Dejanović je za TV Prva istakla da je Srbija juče zenemela i dodala da je sada neophodno da se stvore uslovi u kojima se nikada ovakvo zlo neće ponoviti.

"Sudbina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovog dečaka izbrisala je granice fiziološkog i poželjnog za jednog maldog čoveka, naredni period njegovog života biće pravi pakao, potrebno je preuzeti i primeniti najbolje mere rehabilitacije, ali moramo uzeti u obzir i razmeru zločina koji je počinio" izjavila je ona i dodala da "nema reči utehe i pravilnog komentara za roditelje koji su izjutra poslali svoju decu u tu školu".

Za maloletnika koji je počinio masakr na Vračaru, komšije i prijatelji izjavili su da je bio primer dobrote i kulturnog dečaka, koji je pohađao školu glume i muzike. Đukić Dejanović smatra da je i pored toga imao neka psihološka svojstva kojima je trebalo da skrene pažnju roditelja, prijatelja i okruženja.

"On je bio dečak koje je sve radio za najbolju ocenu, nažalost i sam zločin je tako sporveo, uradio je sve kako je i planirao", rekla je ona gostojući na TV Prva,

U odnosu sa mladim ljudima jak je bitna bliska emotivna i verbalna komunikacija jer se na taj način dolazi do srži problema koji treba rešiti.

"Sa mladima uvek treba razgovarati, da li je taj sistem vrednosti da bude najbolji i odličan u školi, glumi i muzici njegova potreba i želja illi je to nešto što mu je nametnuto da bi neko drugi bio zadovoljan", izjavila je Đukić Dejanović za TV Prva.

Više o ovoj temi na pogledajte ovde:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.