Izvor: B92, 12.Dec.2019, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njegove vapaje niko nije čuo: Kako je Siri spasla jedan život?

Niko nije čuo njegove vapaje kada je automobilom sleteo u ledenu reku. Naime, mladić Gael Salcedo (18) bio je 10. decembra na putu ka koledžu u Ajovi, kada je zbog zaleđenog puta izgubio kontrolu nad vozilom kojim je sleteo u ledenu reku Vinebago.

On se, kako je ispričao stranim medijima, seća poslednjih trenutaka pada u ledenu reku.

"Nisam znao gde ću da završim i nisam znao šta da radim. Sećam se samo da sam mislio da ću da umrem", rekao je Salcedo, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << CNN.

On je dodao da je došao sebi kada je počeo da tone, te je odlučio da spusti prozore. Reka Vinebago bila je ispod temperature smrzavanja, nije mogao da pronađe svoj mobilni telefon, pa je povikao: "Siri, pozovi 911 (Hitnu pomoć)".

Inače, Siri je softver koji prepoznaje glas korisnika na mobilnom telefonu i izvršava naredbe.

Veoma brzo u pomoć je stigla vatrogasna služba, ali nisu mogli da otvore vrata zbog jake struje, te je mladić morao da izađe kroz prozor.

"Ruke su mi se smrzavale, više nisam mogao da osetim noge", prisetio se mladić.

Kada je uspeo da izađe iz reke, na obali ga je čekalo vozilo hitne pomoći, kojim su ga prevezli u bolnicu, iz koje je pušten nekoliko sati kasnije. Prošao je bez ozbiljnijih povreda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.