Ništa ne može da zaustavi ljubav: Stižu prinove u Beogradskom zoološkom vrtu VIDEO

Izvor: B92, 07.Apr.2020, 16:43

Ništa ne može da zaustavi ljubav: Stižu prinove u Beogradskom zoološkom vrtu VIDEO

Vreme je i za poneku lepu vest. Rode u zoo-vrtu u Beogradu već prave svoje gnezdo, a desilo se i još nekoliko prinova.

"Svake godine rehabilitujemo nekoliko životinja i vratimo u prirodu, ali se desi da neke i ostanu ovde. Gospodin i gospođa Rodić su ove godine odlučili da se malo bolje upoznaju, tako da su krenuli da navlače granje, šiblje, slamu... Mi smo ubrzo shvatili šta su njihove časne namere, pa smo odlučili da im pomognemo", rekao je za "150 minuta" TV Prve Kristijan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ovari, biolog.

Dodaje i da rode u ovom periodu započinju sezonu gnežđenja, ali ističe još nešto.

"Zanimljivo je da jednom kad oforme par, one se drže zajedno čitav život. Zato se nadamo da ćemo imati vremena i da vidimo kako mladunci dolaze na svet, kako rastu i razvijaju se. Jednog trenutka kada kucne njihov biološki čas, raširiće krila i krenuti ka Africi", kaže Ovari.

Kako naglašava, niko i ništa ne može da zaustavi ljubav, a i proleće i lepo vreme dolaze.

Od prinova u beogradskom zoološkom vrtu imamo i mali kengure, crnoglave ovce i patuljaste koze

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.