Nikol Kidman priznala: Lagala sam reditelje

Izvor: B92, 18.Jan.2024, 13:51

Nikol Kidman priznala: "Lagala sam reditelje"

Nikol Kidman je za mnoge jedna od najlepših holivudskih glumica, redovno je na listama najbolje obučenih žena, ali nije uvek bilo tako, jer je njena visina često znala da bude problem.

Holivudska zvezda je, gostujući u podkastu Radio Times, otkrila kako je na početku karijere lagala o svojoj visini u očajničkom pokušaju da sebi osigura audicije.

"Stalno su mi govorili da sam previsoka za Holivud. Zato sam lagala reditelje – od stvarnih 180, koliko imam, redovno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bih oduzela barem jedan centimetar", rekla je oskarovka.

"Često su me zadirkivali zbog visine. Ljudi bi mi dobacivali: ‘Kakav je vazduh tamo gore?‘. A koliko sam tek puta čula: ‘Puno si viša nego što sam mislio/la... Da ne pričam o večitim borbama oko toga kakve bi štikle uopšte trebalo da nosim ili kolike bi čak smela da nosim... Kad god idem na crveni tepih, pošalju mi cipele s vrtoglavo visokim potpeticama. I opet ću biti najviša osoba na događaju, baš poput žirafe", požalila se Nikol Kidman.

Rekla je i kako je zbog nekoliko centimetara viška propustila neke uloge o kojima je maštala. Tako je, na primer, kao vrlo mladu devojku nisu angažirali u hit mjuziklu "Annie". Naime, sve glumice za spomenuti projekat prvo su merili, a ona je sa tadašnjih 162,56 cm imala 5,08 centimetara više od zacrtane gornje granice.

"Preklinjala sam kasting direktore da mi barem daju priliku za audiciju. Na kraju su mi dopustili da se oprobam u ulozi. Ali nisam je dobila. Nisu me čak ni pozvali da jave. Bila sam ponižena. Ali barem sam otpevala četiri stiha refrena", ispričala je Nikol Kidman.

"Naravno da nekad poželim da sam barem malo niža, ali hej, neverovatno sam zahvalna što sam zdrava i što hodam okolo, iako sam imala problema sa kolenima i svakakvih stvari, delom baš zbog svoje visine", zaključila je Nikol Kidman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.