Nakon moždanog udara, počela da priča sa mrtivma: Srela sam Isusa Hrista, prisni smo

Izvor: B92, 01.Maj.2023, 22:21

Nakon moždanog udara, počela da priča sa mrtivma: "Srela sam Isusa Hrista, prisni smo"

Beverli Gilmor kaže da doživljava tako bizarna iskustva i susrete sa mrtvima nakon traumatske povrede mozga.

Da li je moguće komunicirati sa mrtvima? Ovo je pitanje na koje ljudi vekovima traže odgovor, ali bezuspešno. Međutim, komunikacija sa drugim svetom za Beverli Gilmor nije samo ideja koja se prodaje u naučnofantastičnim filmovima. Za nju je to realnost.

Ova 57-godišnjakinja, koja je zadobila traumatsku povredu mozga u dvadesetim godinama, tvrdi da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom vantelesnog iskustva srela, između ostalih, Volta Diznija i Isusa Hrista.

Ova majka troje dece iz Birkenheda u Engleskoj kaže da je razvila "intimnu vezu" sa Isusom otkako su se prvi put sreli 80-ih godina.

Gilmor kaže da takva bizarna iskustva i susrete sa mrtvima doživljava otprilike tri puta mesečno.

Tvrdi da su joj lekari dijagnostikovali oštećenje svesti – termin koji se koristi za ljude u komi i vegetativnom stanju.

Pacijenti sa ovim uslovima obično nisu u stanju da komuniciraju, iako to može da varira u zavisnosti od težine stanja.

Vantelesna iskustva su, međutim, poznata, ali nedovoljno shvaćena pojava.

Iako se tačni uzroci mogu razlikovati, neki stručnjaci kažu da mogu biti uzrokovani poremećajima mozga, kao i traumatskim povredama mozga.

Opisujući sopstvena iskustva, Beverli Gilmor tvrdi da tokom njih oseća kako joj srce staje, a telo se polako gasi.

Kaže da tada oseća da fizički napušta svoje telo, nakon čega počinje da komunicira sa preminulima.

Interakcije sa Diznijem

Opisujući svoje iskustvo, Gilmor, koja inače nije religiozna, kaže da je upoznala i Isusa i dodala da je sa njim razvila veoma prisan odnos.

Samoproglašena spiritualistkinja takođe kaže da je imala interakcije sa Voltom Diznijem, koji je umro 1966. u Kaliforniji.

"Kad sam ga srela, pričao mi je neke priče. Bilo je to u jednoj neverojatnoj, vrlo očuvanoj zgradi. Kad sam se vratila iz transa zapisala sam njegove priče i nacrtala slike svega što mi je pokazao‘, rekla je.

"Pokazao mi je te likove i ja sam u jednom trenutku postala jedan od njegovih likova i proživela jednu od njegovih priča. Sedela sam i slušala ga, a on bi se pojavio s tim likovima i rekao bi mi imena tih likova i njihove ličnosto, kao i šta su radili u životu, odakle su došli i njihovo podrieklo."

Gospođa Gilmor takođe tvrdi da je tokom ovih epizoda srela svoje mrtve roditelje.

Njen otac, Džon Gilmor, umro je u pedesetim godinama od ciroze jetre jer je bio alkoholičar.

"Prvi put kada sam ga srela izgledao je kao da ima 52 godine i tada je umro. Kad sam ga drugi put srela, izgledao je kao da ima oko 30 godina. Izgledao je tako srećan i ozaren. Kada sam se vratila iz transa, bila sam tako ponosna što je on moj tata."

Opisujući još jedno iskustvo sa svojim pokojnim ocem, Gilmorova je rekla: "Videla sam ga i sve oko nas je bilo belo. Govorio mi je, ali je nekako gledao sa strane i rekao mi : 'Nauči da radiš ono što ti se kaže, Beverli'. I to je sve što je rekao", rekla je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.