NASA najavila pad satelita na Zemlju: Lokacija ne može biti obelodanjena

Izvor: B92, 19.Apr.2023, 09:19

NASA najavila pad satelita na Zemlju: "Lokacija ne može biti obelodanjena"

Očekuje se da će stari satelit američke svemirske agencije NASA tokom dana pasti na Zemlju, a stručnjaci koji prate letelicu kažu da su male šanse da pad satelita izazove bilo kakvu opasnost.

Stari satelit ''Resi'' trebalo bi da padne na Zemlju večeras, najavili su NASA i američko ministarstvo odbrane, uz napomenu da lokacija na koju će pasti satelit ne može biti obelodanjena, prenosi AP.

Veći deo ovog satelita težine oko 300 kilograma trebalo bi da izgori >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom leta kroz atmosferu, ali eksperti očekuju da će neki delovi ostati relativno neoštećeni.

Pre nego što su obustavljene aktivnosti ''Resija'' 2018. godine, zbog problema u komunikaciji, satelit je posmatrao sunčeve baklje, kao i erupcije mase na Suncu. Tokom aktivnog korišćenja satelita ''Resi'' snimljeno je više od 100.000 solarnih događaja korišćenjem visokoenergetskih rendgenskih i gama zraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.