NASA: Satelit Resi pašće na Zemlju, male šanse da izazove bilo kakvu opasnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2023, 20:53

NASA: Satelit Resi pašće na Zemlju, male šanse da izazove bilo kakvu opasnost

Očekuje se da ce stari satelit američke svemirske agencije NASA ove nedelje pasti na Zemlju, a stručnjaci koji prate letelicu kažu da su male šanse da pad satelita izazove bilo kakvu opasnost.

Stari satelit ''Resi'' trebalo bi da padne na Zemlju sutra uveče, najavili su NASA i američko ministarstvo odbrane, uz napomenu da lokacija na koju će pasti satelit ne može biti obelodanjena, prenosi AP.

Veći deo ovog satelita težine oko 300 kilograma trebalo bi da izgori >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tokom leta kroz atmosferu, ali eksperti očekuju da ce neki delovi ostati relativno neoštećeni.

Pre nego što su obustavljene aktivnosti ''Resija'' 2018. godine, zbog problema u komunikaciji, satelit je posmatrao sunčeve baklje, kao i erupcije mase na Suncu.

Tokom aktivnog korišćenja satelita ''Resi'' snimljeno je više od 100.000 solarnih događaja korišćenjem visokoenergetskih rendgenskih i gama zraka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NASA najavila pad satelita na Zemlju: Objavljeno kakve su šanse da nekoga pogodi

Izvor: Danas, 18.Apr.2023

Svemirska agencija NASA i Ministarstvo odbrane SAD veruju da će raspuštena svemirska letelica, poznata kao Resi, sutra uveče pasti kroz atmosferu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.