Mis Nemačke ima 39 godina, dvoje dece i poreklom je iz Irana – nije više sve u lepoti FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 11:48

Mis Nemačke ima 39 godina, dvoje dece i poreklom je iz Irana – nije više sve u lepoti FOTO/VIDEO

Uspešna poslovna žena i majka dvoje dece ponela je ovu prestižnu titulu među 15.000 žena koje su se prijavile za izbor.

Nije više sve u lepoti. Na takmičenju za Mis Nemačke pobedu je odnela Apameh Šonauer (39) iz Berlina, dvoje dece i veoma uspešna i tražena arhitektica.

Iz Irana je emigrirala s majkom u Nemačku kada je imala samo šest godina, a danas je ostvarena poslovna žena udata za Nemca.

Nemačka je 2019. godine promenila koncept >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takmičenja i prednost prestala da daje isključivo lepoti, već i drugim faktorima i osobinama koje jedna dama poseduje, a koje mogu poslužiti kao uzor drugima.

Ni godine više nisu nikakva prepreka, pa je najstarija finalistkinja bila dama iz Hamburga koja ima 42 godine.

Apameh nije krila oduševljenje nakon proglašenja najlepšom ženom Nemačke, a ova odluka podelila je korisnike društvenih mreža; dok su jedni oduševljeni, drugima se ne dopadaju ovi kriterijumi.

Nova mis Nemačke izjavila je da želi da se zalaže za mlade žene migranskog porekla, jer iz sopstvenog iskustva zna koliko je teško uklopiti se u novu sredinu i ostvariti uspeh. Uzor su joj hrabre žene iz Irana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.