Maturanti plesali kadril širom Srbije / VIDEO

Izvor: B92, 18.Maj.2018, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maturanti plesali kadril širom Srbije / VIDEO

Više hiljada maturanata u gradovima širom Srbije plesalo je danas tačno u podne maturski ples kadril uz kompoziciju "Slepi miš" Johana Štrausa.

Oko 1.500 maturanata iz niških gimnazija i srednjih stručnih škola otplesalo je u podne na Trgu kralja Milana maturski ples.

Učenici iz Niša obučeni u plave i roze majice, maturski ples uz kompoziciju "Slepi miš" Johana Štrausa otplesali su na centralnom gradskom trgu 13. godinu zaredom.

Zamenik gradonačelnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Niša Miloš Bađur rekao je da učešćem mladih u "Maturantskom plesu" pokazujemo da smo deo Evrope, kojoj težimo.

"Više od 1.500 naših sugrađana završava jednu etapu u životu i ulazi u mnogo ozbiljniju. Nadam se da će svako od njih naći svoje mesto i ostvariti svoje želje i svoje snove", istakao je Banđur.

Koordinator Kancelarije za mlade Stevan Živković rekao je da su ta kancelarija i Grad Niš ove godine izdvojili 1,2 miliona dinara za organizaciju maturskog plesa.

Podsetio da je plesni klub "La luna" obučavao mlade za plesanje kadrila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.