Manje kose, isti osmeh: Ovako je izgledao Ilon Mask 1999. godine

Izvor: B92, 11.Jan.2021, 17:18

Manje kose, isti osmeh: Ovako je izgledao Ilon Mask 1999. godine

Isplivao je snimak iz 1999. godine u kome se Ilon Mask hvali kupovinom novog automobila, kada je sa 28 godina zaradio prvi ozbiljan novac.

Danas najbogatiji čovek je u to vreme bio na početku svoje uspešne poslovne karijere, imao je možda manje kose, ali isti vragolasti osmeh, i na snimku se vidi da je ponosan na svoju skupocenu kupovinu.

Onlajn banka koju je osnovao Ilon Mask u novembru 1999. godine, koja je lansirala njegovu karijeru, zvala se "X.com".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U martu 2000. godine, "X.com" se spojio sa "Confinity Inc.", softverskom kompanijom sa sedištem u Silicijumskoj dolini. Mask je privukao ovu kompaniju zbog jednostavnog sistema plaćanja. Spojena kompanija je promenila ime u Pejpal, da bi potom Ibej 2001. godine kupio Pejpal za 1,5 milijardi američkih dolara.

Mask je 1999. godine, kada je kupio jedan od svega 62 postojeća primerka Meklarenove Formule 1 kao što je prikazano na snimku, bio u vezi sa Džastin Vilson. Venčali su se godinu kasnije da bi se razveli 2010. godine. Imaju petoro dece.

Sada je Mask u braku sa pevačicom Grajms, sa kojom ima sina imena koji je zbunio ceo internet: "X Æ A-12 Mask".

Podsetimo, Grajms je skoro otkrila da je pozitivna na koronavirus, ali da "uživa u groznici koju prouzrokuju lekovi".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.