Malo divlje prase i dva zečića glavna atrakcija u Kamenici kod Niša VIDEO

Izvor: B92, 22.Maj.2020, 16:36

Malo divlje prase i dva zečića glavna atrakcija u Kamenici kod Niša VIDEO

Nakon pauze zbog vanrednog stanja Zoo-kutak u Kamenici kraj Niša ponovo je otvoren za posetioce, ali je neophodno zakazivanje poseta.

Ovaj životinjski kutak odnedavno je postao bogatiji za četiri najmlađa člana, a najveću pažnju privlače maleno divlje prase i dva zečića.

Zoo-planet Niš trenutno ima 138 životinja.

Dušan Stojanović iz Zoo-planeta kaže da su dva divlja zeca stigla iz okoline Blaca. Nekoliko dana ranije im je stiglo divlje prase.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Svi imaju zanimljivu, ali tužnu priču. Zečiće je pronašla žena pored njihove mrtve majke i donela ih. Teško je odgajiti mladunce zeca jer su pod velikim stresom, njiima treba posebno mleko, posebna nega, ali su prebrodili krizni period i biće vraćeni u prirodno stanište za dva do tri meseca", otkriva Stojanović.

A kako je prase Bogdan došlo do Zoo-kutka i kako možete da pomognete ovom centru pogledajte u video-materijalu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.