Mali Stefan doživeo zastrašujuće iskustvo na letu: Ryanair mora da mu plati pozamašnu odštetu

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 21:12

Mali Stefan doživeo zastrašujuće iskustvo na letu: Ryanair mora da mu plati pozamašnu odštetu

Ryanair-u je naloženo da dečaku plati 8.500 funti nakon što je doživeo "užasavajuće iskustvo" tokom leta iz Irske za Hrvatsku, koje mu je izazvalo noćne more.

Stefan Kokić, koji sada ima 17, a tada je imao 11 godina, bio je na letu iz Dablina za zadarski aerodrom u julu 2018. godine, kada je pritisak u kabini naglo opao.

Avion je skrenuo na aerodrom Frankfurt Han radi prinudnog sletanja pre nego što su Stefan i njegovi roditelji konačno nastavili put ka svom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odredištu.

Stefanu je naknadno dijagnostikovan stepen stresa kao posledica incidenta, kao i glavobolja, prenosi Miror.

"Stefan je bio umešan u nesumnjivo zastrašujuće iskustvo“, rekao je tinejdžerov advokat Ciaran Mandal Okružnom sudu.

Porodica dečaka je rekla da je on pretrpeo emocionalne bolove zbog incidenta, ali da se dobro nosi sa tim iskustvom. Tinejdžer, koji živi u Kilderu u Irskoj, tužio je Rajaner preko svoje majke.

Sudija Džon O'Konor odobrio je Rajanerovu ponudu za poravnanje od 10.000 evra na osnovu "nerešenih pitanja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.