Očajna majka koja tvrdi da joj je muž odveo dete: Posle 30 sati, dobila sam fotografiju... VIDEO

Izvor: B92, 19.Apr.2023, 10:04

Očajna majka koja tvrdi da joj je muž odveo dete: "Posle 30 sati, dobila sam fotografiju..." VIDEO

Jelena Abramović majka trogodišnjeg dečaka tvrdi da joj je suprug sa kojim je u brakorazvodnom postupku, bez njene dozvole uzeo dete na Veliki petak i odveo ga u Švajcarsku gde on živi i radi.

Dete nije imalo pasoš i kako kaže ona i dalje ne zna kako su uspeli da pređu granicu.

"Svom i dalje suprugu odvela sam dete u stan da ga vidi, da farbaju jaja, rekao mi je da ćemo tamo doći i neki njegovi prijatelji da bi se deca igrala u tri sata popodne, na Veliki petak. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << U četiri sata popodne sam shvatila da je nedostupan, da su nedostupni svi koji su bili sa njim. Zvala sam policiju kako bi me uputili dalje šta da radim... Dete je trebalo do šest, sedam da bude sa ocem. Instikt mi je rekao da se nešto dešava. Poslala sam poruku suprugu da vidim da li je dete dobro. Kada sam shvatila da ne stižu poruke, zvala sam, nedostupan je bio... Došla sam na vrata, kucala, niko mi nije otvarao", kazala je ona za TV Prva.

Kako je navela u razgovoru, onda se uputila u policijsku stanicu i rekla da joj je dete nestalo. Jelena je objasnila da su joj rekli u policiji da ne brine, jer je pasoš deteta kod nje i da ne može da izađe iz naše zemlje, pokazujući dokument u studiju TV Prva.

"Kada je krenuo proces razvoda, suprug mi je rekao da želi da odvede dete u Švajcarsku... Kada sam podnela zahtev, on mi je pretio da će ga odvesti. Advokati su me upozorili da to može da se desi...", navela je ona i istakla da je dete vodila kod oca svaki dan.

"Prvih 30 sati nisam znala ko mi je odveo dete... Svi su bili nedostupni... Posle 30 sati dobila sam poruku da je dete u Švajcarskoj i dobila sam fotografiju", objasnila je ona.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će taj resor Vlade Srbije pomoći Jeleni Abramović, majci dečaka koga je otac navodno bez njenog pristanka odveo u Švajcarsku.

Oglasio se i otac koji je navodno oteo dete: "Jelena je zapostavljala dete, izneću dokaze"

Ivica Dačić je za TV Prva rekao da će Jeleni Abramović Ministarstvo pomoći u okviru konzularnih aktivnosti, kao i da taj slučaj, nažalost, nije pojedinačan i izolovan slučaj.

"Pasoš je kod majke, a otac je odveo dete... Zajedno sa policijom i Ministarstvom pravde treba videti šta da se učini", rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Oglasilo se Tužilaštvo o prijavi uzimanja deteta: "Majka protivno odluci suda napustila Švajcarsku"

Izvor: B92, 19.Apr.2023

Jelena Abramović, majka trogodišnjeg dečaka, tvrdi da joj je suprug, sa kojim je u brakorazvodnom postupku, bez njene dozvole uzeo dete na Veliki petak i odveo ga u Švajcarsku, gde on živi i radi...Nakon oglašavanja majke, oglasio se i otac Mašan Lubarda (37), kog je supruga Jelena Abramović...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.