Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jul.2023, 13:17

Lešinari se vratili na Staru planinu: Zabeležen veliki broj beloglavih supova

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je da je na području Stare planine zabeleženo prisustvo velikog broja beloglavih supova (Gyps fulvus), naše najveće ptice čija se celokupna populacija gnezdi isključivo na jugozapadu Srbije. Zabeležena je i jedna jedinka crnog strvinara (Aegypius monachus), vrste lešinara koja se u Srbiji već više od pola veka vodi kao regionalno iščezla.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO: Crni strvinar posle 60 godina ponovo u Srbiji, šanse gnežđenja trenutno velike

Izvor: Radio 021, 19.Jul.2023

Jedna jedinka crnog strvinara, vrste lešinara koja se u Srbiji više od pola veka vodi kao regionalno iščezla, pojavila se na području Stare planine.

Nastavak na Radio 021...

Lešinari se vraćaju na Staru planinu

Izvor: OkRadio.rs, 19.Jul.2023

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije sa radošću obaveštava javnost da je na području Stare planine zabeleženo prisustvo velikog broja beloglavih supova (Gyps fulvus), naše najveće ptice čija se celokupna populacija gnezdi isključivo na jugozapadu Srbije. Zabeležena je i jedna jedinka...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.