Izvor: Piplmetar.rs, 02.Nov.2017, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LASTA NIJE UMELA DA LAŽE Deka iz Vojvodine nas rasplakao svojom pričom (VIDEO)

„Bože, molim ti se, ako ništa drugo, spakujem se i idem na more. Tamo ‘di je večito toplo. Da odnesem moju lastu tamo. Ona je meni milija od sviju vas! Volim je. Voleo sam je..“
Ovako priča kroz suze  jedan starac o svojoj lasti, o čistoj ljubavi i dobroti.
Ovaj stari Vojvođanin udomio je jednom jednu lastu… godine su se nizale, lasta je sa njim provodila dane i noći, skrivala se u njegovom starom šeširu, cvrkutala mu, činila ga srećnim onda kada nikoga nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << bilo, onda kada je i njegova žena preminula.
Pogledom koji grli i sa kadrom na njegove stare, zemljoradničke ruke, on nam priča priču o odbeglom tragu života i neprežaljenoj ljubavi prema jednom živom biću, prema ptici, prema lasti.
Jer, „Lasta nije umela da laže“… kako kaže ovaj mudri starac.

Pogledajte ceo klip.
Plakaćete.
Jer ćete osetiti ono iskonsko što svi  u sebi negde imamo, prema nekome ili nečemu : čistu i savršenu ljubav.
Koliko veliku dušu ima ovaj starac, pokazuje i deo gde kaže:

– Naiđem na zmiju, ja je pustim. Jel ti voleš da živiš? Vole i ona! Kažu: „ona je zmija.“ Neka je! I ja sam ja! Šta ja znam koga je Bog stvorio i kako je koga Bog stvorio… Ja u to neću da se petljam.
Ovaj dokumentarni film snimio je Milan Belgešanin, gde u 15 minuta dobijamo možda i najvažniju životnu lekciju: iskonsku potrebu čoveka da voli, i da bude voljen.
Podelite i sa drugima ovu predivnu priču…  jer ljubav je tu da se deli.
(Jasmina R.)

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.