Kraljica blogovanja umrla u 47. godini: Iza sebe ostavila neutešnog partnera i dvoje dece

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 13:20

"Kraljica blogovanja" umrla u 47. godini: Iza sebe ostavila neutešnog partnera i dvoje dece

Heder Armstrong, koja je 2000-ih postigla veliki uspeh dokumentujući uspone i padove majčinstva na svom blogerskom sajtu "Dooce", umrla je u 47.

Njen partner Pit Ešdaun rekao je za Asošiejted pres da ju je pronašao mrtvu u utorak uveče u njihovoj kući u Juti.

"Kraljica maminog blogovanja“, kako su je od milja zvali, često je pisala o svojoj deci, vezama i ličnim borbama. Na vrhuncu svoje popularnosti, 2009. godine, njen blog Dooce imao je više od osam miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posetilaca mesečno. Iste godine Heder je uvrštena na Forbsovu godišnju listu 30 najuticajnijih žena u medijima.

Heder Armstrong je osnovala Dooce ranih 2000-ih kao mesto za razgovor o poslu, seksu i napuštanju mormonske crkve.

Godine 2002. Heder je otpuštena sa posla veb dizajnera u Los Anđelesu nakon što je otkriveno da je na svom blogu davala nadimke kolegama poput "Ona koleginica koja uspe da kaže nešto glupo svaki put kada otvori usta".

Njeno otpuštanje izazvalo je ogromnu javnu debatu o privatnosti i povećalo promet na njenom blogu.

Sajt Dooce je pokrenut šest meseci kasnije kao druga vrsta bloga. Prihvatajući iskrenost u svom pisanju, Heder Armstrong je detaljno opisala bes svoje dece, svoje probleme sa mentalnim zdravljem i borbu sa alkoholizmom i postporođajnom depresijom.

Prema proceni objavljenoj u Vol strit džornalu, blog bi od 2009. mogao da generiše 40.000 američkih dolara mesečnog prihoda od plaćenog oglašavanja, prenosi Bi-Bi-Si.

Heder Armstrong je takođe objavila tri knjige, uključujući memoare iz 2009. "Bilo je bezveze, a onda sam plakala: kako sam imala bebu, slom i mnogo potrebna margarita“, u kojoj je otkrila da je tokom života patila od hronične depresije i da nije bila lečena sve dok nije otišla na koledž.

Pit Ešdaun je za AP rekao da je njegova partnerka bila trezna više od 18 meseci, ali da je nedavno posrnula i vratila se alkoholu, što je dovelo do njenog samoubistva. Heder je iza sebe ostavila ćerku Letu (19) i sina Marla (14), koje je dobila u braku sa bivšim mužem Džonom.

"Držite svoje voljene blizu i volite jedni druge", objavljeno je na Dusinoj Instagram stranici nakon njene smrti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.