Kraljica Kamila?

Izvor: B92, 05.Apr.2023, 10:21

Kraljica Kamila?

Titula "kraljica Kamila" zvanično je prvi put korišćena na pozivnicama za krunisanje kralja Čarlsa III. To će postati zvanična Kamilina titula nakon krunisanja.

Kamila se službeno oslovljava s "kraljica supruga" od smrti kraljice Elizabete II., ali je postala kraljica Kamila na pozivnicama koje će biti poslate za više od 2000 gostiju. Kraljevska veb stranica biće ažurirana nakon krunisanja kako bi prikazala Kamilinu promenu titule, pri čemu će kraljica supruga biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zamenjena kraljicom Kamilom, saopštila je palata.

Budući kralj, princ Džordž, igraće važnu ulogu u krunisanju svog dede zajedno sa sedam školaraca, a svi će biti paževi koji će "pratiti njihova veličanstva tokom službe krunisanja". Dečaci su ili porodični prijatelji ili bliski rođaci Čarlsa i Kamile, uključujući i troje kraljičinih unuka.

"Kraljica Kamila je prikladno rešenje uz titulu kralja Čarlsa na pozivnici. Krunisanje je prikladno vreme da zvanično postane kraljica Kamila. Sve bivše kraljice su nosile tu titulu", rekao je britanskim medijima izvor iz kraljevske porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

„Kraljica Kamila“: Supruga kralja Čarlsa dobija novu titulu

Izvor: Danas, 05.Apr.2023

Titula "Kraljica Kamila" je prvi put korišćena u zvaničnom svojstvu, pojavljivala se na pozivima za krunisanje kralja Čarlsa III, i postala će njena titula nakon krunisanja, piše Hina, prenosi N1 info.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.