Život

Sreda, 05.04.2023.

10:21

Kraljica Kamila?

Titula "kraljica Kamila" zvanično je prvi put korišćena na pozivnicama za krunisanje kralja Čarlsa III. To će postati zvanična Kamilina titula nakon krunisanja.

Izvor: index.hr

Kraljica Kamila?
Foto: Profimedia

Kamila se službeno oslovljava s "kraljica supruga" od smrti kraljice Elizabete II., ali je postala kraljica Kamila na pozivnicama koje će biti poslate za više od 2000 gostiju. Kraljevska veb stranica biće ažurirana nakon krunisanja kako bi prikazala Kamilinu promenu titule, pri čemu će kraljica supruga biti zamenjena kraljicom Kamilom, saopštila je palata.

Budući kralj, princ Džordž, igraće važnu ulogu u krunisanju svog dede zajedno sa sedam školaraca, a svi će biti paževi koji će "pratiti njihova veličanstva tokom službe krunisanja". Dečaci su ili porodični prijatelji ili bliski rođaci Čarlsa i Kamile, uključujući i troje kraljičinih unuka.

"Kraljica Kamila je prikladno rešenje uz titulu kralja Čarlsa na pozivnici. Krunisanje je prikladno vreme da zvanično postane kraljica Kamila. Sve bivše kraljice su nosile tu titulu", rekao je britanskim medijima izvor iz kraljevske porodice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: