Kod poluostrva Luštica u Crnoj Gori uočena ajkula: Kružila oko broda VIDEO

Izvor: B92, 01.Okt.2023, 17:14

Kod poluostrva Luštica u Crnoj Gori uočena ajkula: Kružila oko broda VIDEO

Sve se desilo na oko 10 kilometara od obale

Kod Luštice u Crnoj Gori, danas je viđena ajkula, na oko 10 kilometara daleko od obale. Snimak ajkule objavljen je na Instagram stranici "Podgorički vremeplov", uz koji je navedeno:

"Snimljeno 10-ak kilometara od obale, izvan poluostrva Luštica. Primerak mako ajkule od oko dva metra dužine, zaštićena vrsta“, navodi se u opisu videa.

Jedan od ribolovaca je opisao i kako je ovaj video nastao.

"U >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trenutku kada se pojavila, imali smo na štapu tunu od oko 50-ak kilograma, koju ipak nismo uspeli da izvučemo na površinu zbog slabe opreme. Ali zanimljivo bi bilo da smo je izvlačili u trenutku kada je gospođica (ajkula) kružila oko broda. Uzgred, razlog zašto je prišla je prihrana sardelom čiji ju je miris privukao“, navodi se u objavi.

Oni su takođe upozorili da mako ajkule ne prilaze obali, te da nema mesta panici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.