Keri Bredšo čita roman autorke sa Balkana, ona joj poručila: Pošalji par cipela da platim kiriju

Izvor: B92, 08.Okt.2021, 08:35

Keri Bredšo čita roman autorke sa Balkana, ona joj poručila: "Pošalji par cipela da platim kiriju"

Glumica Sara Džesika Parker redovno deli sa pratiocima na Instagramu kako provodi vreme u pauzama između setova snimanja nove sezone serije "Seks i grad", pa je pokazala da trenutno čita roman autorke Lane Bastašić, koja je rođena u Zagrebu, a odrasla u Banjaluci.

Reč je o knjizi "Uhvati zeca", za koju je mlada autorka dobila Evropsku nagradu za književnost 2020. godine, te je tako ovo njeno delo prevedeno na osamnaest jezika. Osim toga, ovaj roman ušao je i u najuži izbor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za NIN-ovu nagradu 2019. godine, a dobio je i međunarodnu nagradu Latisana per il Nord Est 2021.

Preporuka pratiocima Sare Džesike Parker da čitaju ovaj roman, izazvala je i reakciju hrvatske autorke.

"Ja se nadam da će mi dati par svojih cipela da platim kiriju za 3 meseca", našalila se Lana Bastašić na svom Instagram profilu.

Usledili su brojni komentari i pohvale njenih pratilaca, ali je Bastašić dodala i sledeće:

"Dragi svi, hvala vam na lepim rečima i javljanju. Nisam uradila ništa novo , knjiga je izašla 2018. godine, pa nema potrebe da mi čestitate. Od tada je roman dobio dve nagrade, odlične kritke u domaćim i stranim časopisima, ali čini se d anažalost ništ aod toga nije jednako važno kao kada te neka poznata glumica pomene".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Balkan ponovo podeljen; Spisateljici "prekipelo": "Pucajte mi u glavu"

Izvor: B92, 08.Okt.2021

Nakon što su mediji u regionu preneli vest o tome da roman književnice Lane Bastašić trenutno čita poznata glumica Sara Džesika Parker, u javnosti se povela rasprava koje je zapravo nacionalnosti mlada autorka...Keri Bredšo čita roman autorke sa Balkana, ona joj poručila: "Pošalji par cipela...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.