Karavan mode

Izvor: Press, 17.Okt.2012, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karavan mode

Putovanje Fešn travel ove jeseni stigao je u Pečuj, gde su kolekcije predstavili brend „Alegra" i mađarska dizajnerka Ester Bodi

Tradicionalni Fešn travel, modni karavan Mejblin fešn selekšna, odvijao se proteklog vikenda u Pečuju, mađarskoj prestonici kulture. Mnogobrojni posetioci su mogli da vide najnovije kolekcije brenda „Alegra", kao i mađarske dizajnerke Ester Bodi.

Zahvaljujući višegodišnjoj saradnji sa zanatskim radionicama i fabrikama >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koje snabdevaju najpoznatije italijanske kreatore, modni brend „Alegra" je za ovu sezonu pripremio odeću visokog kvaliteta verno prateći italijanske uzore i nove trendove.

Šik i sa stilom

U paleti boja za ovu sezonu se izdvajaju crna, bela, siva, ljubičasta i crvena. Kolekcija je namenjena dinamičnoj i opuštenoj ženi, koja je uvek dorasla situaciji i koja je obučena sa stilom. Ona prosto mami poglede na ulici, ona je jedinstvena. Besprekorno inspirativni krojevi od najboljih materijala prate linije ženske figure i akcenat je stavljen prvenstveno na ženstvenost. Manekenke su noseći modele prenele moto ovog brenda koji glasi „Odeća nije za izlog, odeća je za ljude".

Šta je to što predlažu dizajneri „Alegre"? Predstojeće zime svaka devojka ili žena bi trebalo da u ormaru ima malu haljinu. Pored haljine, u modu se opet vraćaju kostimi, kao i pantalone cigaret kroja. Kolekcija odiše jednostavnošću i praktičnošću, a modeli nude mogućnost da uz kombinovanje dve boje uvek izgledate šik.

Mađarska kreatorka Ester Bodi tvorac je istoimenog brenda koji je napravio pravu revoluciju u modnom svetu. Njena kolekcija je multifunkcionalni asesoar koji čine suknja, bolero, šal i marama, sve u jednom komadu. Može da se nosi na nekoliko načina i da na najbolji način isprati različite stilove oblačenja. Njegova raznovrsnost omogućava kreiranje sopstvenog modnog stila. Takođe nam pokazuje na koliko se načina jedan proizvod može nositi.

Jedinstvena forma

Akcenat je na jednobojnim komadima u crnoj, braon, beloj, narandžastoj ili ljubičastoj boji. Performans koji je Ester Bodi pokazala u prepunoj dvorani u Pečuju izazvao je ovacije oduševljenih ljubitelja mode.

- Kao dete volela sam da se igram „barbikama" ceo dan, oblačeći ih u mamin šal ili bilo koju drugu tkaninu koju sam mogla da nađem u kući. Tako sam mogla da stvaram jedinstvene forme koje sam zamišljala. Igrajući se dobila sam zgužvani materijal. Koristila sam ga kao bolero ili šal za svoje lutke. Kada sam odrasla i počela da se bavim dizajniranjem odeće, prisetila sam se svog detinjstva - lutaka, zgužvanog materijala, mame i njenog šala. Za dizajnerski posao je najvažnija kreativnost, a ako nje nema, onda nema ni autentičnosti ni umetnosti, pošto ja na sve ovo gledam kao na umetnost - kaže Ester Bodi, čiji će se brend od decembra prodavati i kod nas.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.