Kameron Dijaz je krijumčarila drogu pre uloge koja joj je promenila život

Izvor: B92, 11.Jul.2022, 08:19

Kameron Dijaz je krijumčarila drogu pre uloge koja joj je promenila život

Kameron Dijaz (49) upravo se vratila iz glumačke ilegale da bi sa Džejmijem Foksom snimila film. Tokom osam godina pauze ili produženog odmora od Holivuda, omiljena zvezda romantičnih i akcionih komedija, bavila se proizvodnjom ekoloških vina i uživala u porodičnom životu.

Otkako je najavila povratak, dala je nekoliko intervjua i otkrila neke čudne detalje iz života o kojima pre nije govorila.

Tako je glumica čija se lična imovina procenjuje na oko 140 milliona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dolara, u razgovoru na podkastu "Second Life" koji vodi novinarka Hilari Ker, otkrila da je pre svoje uspešne glumačke karijere dobila posao kao - mula za drogu. Bilo je to samo nekoliko nedelja pre nego što će dobiti ulogu u filmu "Maska" koji će pokrenuti njen uspon na holivudski vrh.

Početkom 90-ih, Dijaz je bila manekenka i model. Živela je u besparici i jedva spajala kraj s krajem.

Kameron Dijaz o filmskoj industriji: "Teška mizoginija, žene se uvek diskriminišu"

"Počela sam da radim kao model za kataloge i zaradila sam dovoljno novca da se preselim u Pariz. Našla sam stan koji sam delila s devojkom koja mi je još uvek jedna od najboljih prijateljica", ispričala je glumica i nastavila: "Ali, bila sam tamo godinu dana a nisam odradila ni jedan posao. Nisam mogla da dobijem angažman ni da mi je život zavisio od toga. A onda se pojavio posao. Danas sam gotovo sigurna da je trebalo da budem mula koja će preneti drogu u Maroko, kunem se Bogom".

Ispričala je kako su joj poslodavci dali zaključani kofer rekavši joj da je u njemu odeća koju će nositi na snimanju.

"Kada sam sletela na aerodrom i došla do carine, kada su mi rekli da otvorim kofer, uspaničila sam se", rekla je.

"Ja sam plavuša plavih očiju u Maroku. Nosila sam iscepane traperice i čizme s platformama, imala sam puštenu kosu...I poprilično sam se isticala. Rekla sam samo da ne znam, da kofer nije moj, da nemam pojma čiji je", ispričala je glumica.

Kofer je ostavila na carini i vratila se u Pariz. Iako nikad nije saznala šta je zaista bilo u zaključanom koferu, i danas misli da je u pitanju bila neka ilegalna supstanca. A kazne u Maroku su ogromne za trgovce drogom.

Bio je to jedini njen posao koji je dobila u Parizu. Ali, nakon razočaranja, osmehnula joj se sreća.

Producenti filma "Maska" su za ulogu lepe i glamurozne devojke mafijaša Tajrela koju privlači Stenli Ipkis/Maska, njegov smrtni neprijatelj, želeli En Nikol Smit. Međutim, kada je reditelj Čak Rasel video njenu audiciju, zaključio je da će tada 21-godišnja Kameron biti savršena partnerka Džimu Keriju.

"Još sam živela u Parizu, ali došla sam u Los Anđeles gde sam imala dečka. Moj agent mi je rekao da traže glumicu za jednu sjajnu ulogu. Rekao mi je da žele En Nikol Smit, ali i da reditelj razmatra i druge mogućnosti", ispričala je u podkastu.

"Pitala sam ga je li skrenuo, jer ja nisam glumica! Rekla sam i kako imam menstruaciju i da nema šanse da se obučem seksi i glumim nešto", otkrila je Kameron.

Ipak je otišla na audiciju i nedelju dana kasnije dobila ulogu. Ostalo je istorija - Kameron Dijaz izgradila je ime, filmovi u kojima je glumila zaradili su 2,5 milijarde dolara i doneli joj četiri nominacije za Zlatni globus. Iako je bila najbolje plaćena holivudska glumica starija od 40 godina, odlučila je da se povuče 2014. nakon uloge zločeste gospođice Haningan u rimejku mjuzikla Eni.

Kameron Dijaz: "Brat blizanac mog muža me uopšte ne privlači"

"Postati bogat i slavan je sr...e, to je zapravo loša strana onoga što radite kao glumac", rekla je tada misleći pritom kako joj to oduzima slobodu i mogućnost da radi šta želi, kako baš ni o čemu ne može da odlučuje sama.

Uživala je u porodičnom životu s Bendžijem Mejdenom (43), muzičarem iz benda "Good Charlotte" za koda se udala 2015. godine, a u decembru 2019. dobili su ćerku Radiks..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.