Kako se nazdravlja u zemljama širom svijeta? (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Nov.2015, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako se nazdravlja u zemljama širom svijeta? (VIDEO)

U kojoj zemlji se "kuckanje" smatra uvredom, a u kojoj zemlji nipošto ne smijete da sipate sami sebi piće?

Jeste li znali da je u Njemačkoj obavezno da se "kucnete" kriglom sa svakim i uspostavite kontakt očima, pa tek onda počnete da uživate u ukusu piva? S druge strane, u Mađarskoj ni ne pomišljajte da se kucnete, jer se to smatra uvredom.

U Jermeniji je običaj da onaj kome se sipaju posljednje kapi pića, kupuje narednu flašu, a u Brazilu se praktikuje naručivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << velikih flaša piva, koje se sipa u manje čaše.

Na taj način, pivo ostaje duže hladno, a vi učite da dijelite sve sa prijateljima.

Ako želite da iskažete poštovanje u Kini, onda imajte na umu da su sve čaše, osim domaćina, u nižoj ravni kad se "kuckate", dok u SAD-u  u znak poštovanja i časti, morate prvo da održite zdravicu, pa tek onda da nazdravite sa svima.

Ako se nekada nađete u Japanu, imajte na umu da ako sipate ostalim prijateljima, nikada ne sipate sebi, već sačekate da vam drugi sipaju.

(NN, Mensheath)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.