Jutjuber namerno srušio avion zbog pregleda na mreži: Osuđen je na šest meseci zatvora VIDEO

Izvor: B92, 07.Dec.2023, 09:03

Jutjuber namerno srušio avion zbog pregleda na mreži: Osuđen je na šest meseci zatvora VIDEO

Američki jutjuber Trevor Džejkob (30) osuđen je na šest meseci zatvora zbog toga što je namerno srušio svoj avion 2021. da bi imao što veći broj pregleda na mreži, i zato što je o tome dao lažne izjave američkim istražiteljima.

Trevor Džejkob (30) objavio je snimak pada aviona u decembru 2021. godine, tvrdeći da je reč o nesreći. On je iskočio iz aviona - sa selfi-štapom u ruci - i spustio se padobranom na zemlju.

On je na Jutjubu postavio video klip >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pod nazivom "Srušio sam svoj avion", koji je prikupio više od četiri miliona pregleda. Snimak je sadržao i reklamu kompanije koja proizvodi novčanike, rekli su tužioci.

Federalni tužioci u američkoj državi Kaliforniji rekli su u ponedeljak da je Džejkob najverovatnije počinio to krivično delo da bi dobio što veći broj pregleda na društvenim mrežama i da bi stekao finansijsku korist, preneo je Bi-Bi-Si.

"Ovakva vrsta neopreznog ponašanja se ne može tolerisati", dodali su tužioci.

Džejkob, bivši olimpijac u snoubordu, izjavio da je sud doneo "ispravnu odluku". U sporazumu o priznanju krivice, on je naveo da je snimio video kao deo ugovora o sponzorstvu proizvoda.

Džejkob se izjasnio krivim ranije ove godine za krivično delo "uništavanja i prikrivanja sa namerom da ometa federalnu istragu". On je snimio pad aviona pomoću više kamera, nakon što je poleteo sa aerodroma u Lompoku solo letom Tejlorkraft BL-65, za Mamut Lejks u Kaliforniji.

Nakon 35 minuta leta iskočio je iz aviona dok je leteo iznad šume i snimio sebe kako se spušta padobranom na zemlju. Takođe je snimio svojom kamerom kako se avion strmoglavio, kao i drugim kamerama koje su bile postavljene na krilo i rep aviona.

Nakon što je sleteo, Džejkob je otišao na mesto nesreće i pronašao snimke sa kamera, saopštila je američka vlada.

Kako je istraga otkrila, Džejkob i njegov prijatelj su naknadno odleteli helikopterom na mesto nesreće i odvukli srušeni avion u okrug Santa Barbara, gde ga je Džejkob stavio u hangar. Tokom nekoliko dana uništavao je delove olupine, kako predstavnici organa vlasti kažu, u cilju ometanja istrage.

Federalna uprava za vazduhoplovstvo oduzela je Džejkobu pilotsku dozvolu u aprilu 2022., uz obrazloženje da je "pokazao nedostatak pažnje, rasuđivanja i odgovornosti".

Od tada se na njegovom Jutjub kanalu pojavio video u kojem tvrdi da mu je vraćena dozvola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.