Izvor: B92, 05.Nov.2019, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgubila se na otvorenom moru: Život joj spasli slatkiši i plastične kese FOTO

Kušila Stajn (45) sa Novog Zelanda, koja se izgubila na moru severno od grčkog ostrva Krit, dva dana je preživela na malom čamcu tako što je jela slatkiše.

Ona je dva dana preživela tako što je jela slatkiše, a toplotu je sačuvala tako što se umotala u plastične kese, prenosi BBC.

Kako se navodi, na glavu je stavila crvenu kesu i ogledalom je pokušavala da privuče pažnju.

Njena majka izjavila je da je preživela zahvaljujući treningu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za preživljavanje na moru.

Kušila Stajn je pomagala Britancu da jahtom dođe do južne Turske od Atine, a tokom putovanja odlučila je da razmrda noge i da malim čamcem ode do ostrva Folegandrosa.

Kada se vraćala na jahtu, jedno veslo joj je palo u more i jak vetar ju je odvukao daleko na pučinu.

Pošto se nije vratila, vlasnik jahte je prijavio njen nestanak grčkim vlastima, a u potrazi su učestvovali obalska straža sa čamcima i helikopterima.

Dok je plutala morem, Kušila Stajn je na čamac upisala ime i kontakt-detalje svoje majke, plašeći se da neće da preživi, a nakon što je pronađena prebačena je u bolnicu zbog dehidratacije i smrzavanja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.