Heroj iz Borče: Bacio je masku i rizikovao život da bi spasao sugrađanina

Izvor: B92, 10.Apr.2020, 14:40

Heroj iz Borče: Bacio je masku i rizikovao život da bi spasao sugrađanina

Heroji u vreme pandemije nalaze se u bolnicama i iza kasa u našim supermarketima, ali i hodaju među nama na ulici.

Farmaceut Zulfer Bahtijari je skinuo zaštitnu masku kako bi pružio veštačko disanje sugrađaninu kome je pozlilo. Čoveku je, na svu sreću, bilo bolje, što se ne bi desilo da nije bilo gesta ovog Borčanina.

Bahtijari je izjavio za TV Prvu da je oko 7.15 ujutru ispred apoteke u kojoj radi video da njegov sugrađanin leži na trotoaru. Prišao mu je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i primetio da teško diše. Nakon što je teško disao, čoveku su prestali i puls i disanje. Kada je to primetio, Bahtijari je pristupio veštačkom disanju i masaži srca i uspeo da spase život ovom čoveku.

Farmaceut je naveo da u tim momentima nije razmišljao o riziku zaraze, već na koji način može da pomogne nesrećnom čoveku. Jedino je želeo da mu spase život, naveo je.

Spaseni čovek se sada oseća dobr. Niko u okolini ga nije poznavao u trenutku incidenta, ali kako smo kasnije saznali, čovek je inače srčani bolesnik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.