Grupa mladih Moskovljana rizikuje živote i osvaja solitere

Izvor: N1 televizija, 14.Sep.2017, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa mladih Moskovljana rizikuje živote i osvaja solitere

Mladi Moskovljani provode slobodno vreme rizikujući hapšenje, povrede, pa čak i smrt da bi se popeli na visoke zgrade. Motivacija im je jednostavno - da se osete živo.

Grupu čine četvorica Rusa i jedan Francuz koji posećuje Moskvu, a zovu se „Rudex“.

Strast ih je odvela na vrhove nekih od najznačajnih gradskih mesta, a ponekad i u pritvor. Niko se nije povredio od kada je grupa osnovana 2008. godine.

Konstantin Drikin kaže da je najveća visina >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na koju se popeo 176 metara, na zgradu blizu Kremlja u avgustu 2014. godine.

Još jedan „osvajač krovova“, Georgi Lančevski, 2013. godine popeo se na vrh zgrade moskovskog univerziteta, na visinu od 240 metara. Rekao je da su mu rizik od hapšenja i smrti dali nalet adrenalina.

Istog leta, Lančevski je, vođen svojom strašću, otišao u Minsk u Belorusiju.

Pogledajte fotogaleriju!

„Prvi krov na koji smo se tamo popeli je bio toranj sa satom koji se nalazi naspram zgrade KGB“, rekao je.

Njihov pokret nije politički i nema posebnu ideologiju. Međutim, ponekad fotografišu zgrade koje osvajaju, da bi pokazali da se raspadaju ili da nemaju obezbeđenje.

„Neko skače sa padobranom, neko ide u crkvu, neko voli skijanje, a ja hodam po krovovima“, rekao je Grigorij Šukov i dodao da voli atmosferu na krovu, jer je neobična i romantična.

Strah ove grupe je da će ih vlasti zabraniti.

„Hajde da zabranimo sve, pa da atmosfera među mladima postane dosadna. Šta treba da radimo? Sedimo i pijemo ispred kuće? Ili možda tražimo drogu?“, pita Šukov.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.