Godišnje na mačka troši oko 13.000 evra FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 17.Jan.2024, 09:30

Godišnje na mačka troši oko 13.000 evra FOTO/VIDEO

Žena iz Kopenhagena otkrila je ekstremnu sumu novca koju godišnje troši na svog mačka Montija, ali kaže da sa zadovoljstvom plaća račune.

Fenjah Mogensen (39) je Montija usvojila 2013. godine, odmah se zaljubivši u njegove oči koje su udaljene jedne od drugih i kratkog nosa. Pošto pati od hromozomske aberacije, mačak je takođe gluv, dijabetičar, ima epilepsiju, i ranije je patio od astme. Međutim, to ga ne sprečava da uživa u svom malom životu, ali njegova vlasnica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << troši oko 12.700 evra godišnje na brigu o njemu.

Deljenjem videa o njemu na svom TikToku @montyandmolly, on i njegova sestra Moli brzo su sakupili preko 391.300 pratilaca.

"To je čudan osećaj, ali čim sam ga videla znala sam da moram da ga usvojim. Kao da je uvek bio moj i da smo se oduvek poznavali. Videla sam Montija na sajtu lokalnog skloništa za mačke 2013. godine. Bila sam izgubljena kada sam ga upoznala, bio je takav period. Imao je četiri godine kada sam ga usvojila i prvog decembra napunio je 14 godina", rekla je Fenjah.

Zaljubljujući se u mačka, Fenjah je prihvatila brigu o njemu.

"Skupo je, i toliko sam srećna što je dobio osiguranje, tako da plaćam samo 20 odsto troškova. Oko 1000 evra mesečno dajem za njegove lekove, štapiće za merenje šećera i posebnu hranu", dodala je devojka iz Danske.

"Volim njegove oči i njegov poseban nos, potpuno je drugačiji. Izgleda tako nevino i mudro, ali pomalo smešno", dodala je Fenjal.

Objavljivanjem Montijevih video snimaka na TikTok-u, na hiljade ljudi je oduševljeno njenim postupkom kao i mačkom koji je izuzetno specifičan, piše Dejli Mejl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na mačka godišnje troši oko 13.000 evra: "Znala sam da moram da ga usvojim"

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jan.2024

Žena iz Kopenhagena otkrila je ekstremnu sumu novca koju godišnje troši na svog mačka Montija, ali kaže da sa zadovoljstvom plaća račune.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.