Glumac proglašen krivim za silovanje: Drogirao, a onda napastvovao žene

Izvor: B92, 01.Jun.2023, 09:03

Glumac proglašen krivim za silovanje: Drogirao, a onda napastvovao žene

Deni Masterson, glumac najpoznatiji po ulozi u seriji 'Lude sedamdesete', proglašen je krivim po dve tačke za silovanje u sredu na ponovljenom suđenju u Los Anđelesu, prenosi Gardijan.

Porota od sedam žena i pet muškaraca donela je presudu nakon većanja koja je trajala sedam dana tokom dve sedmice. Nisu mogli da se slože oko treće tačke optužnice, da je Masterson navodno silovao dugogodišnju devojku.

Njegova supruga, glumica i manekenka Bižu Filips, plakala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dok su ga izvodili iz sudnice, a ostatak porodice i prijatelji reagovali su na ishod suđenja u neverici, skamenjenih lica.

Tužioci, koji su ponovo podigli optužnicu protiv Mastersona nakon što je porota u ćorsokaku u decembru dovela do pogrešne presude, rekli su da je Masterson upotrebio silu da natera tri žene, uključujući i dugogodišnju devojku, da imaju seks u njegovoj kući na Holivud Hilsu. Desilo se to u periodu između 2001. i 2003. godine. Porotnicima su rekli da je drogirao žene pićem da bi ih silovao. Istakli su da je koristio svoj uticaj u sajentološkoj crkvi, a sve tri žene su takođe bile pripadnice iste crkve, kako bi decenijama izbegao posledice.

Masterson nije svedočio, a njegovi advokati nisu pozvali svedoke. Odbrana je tvrdila da su seksualni činovi delimično bili sporazumni i pokušavala je da diskredituje priznanja žena navodeći nedoslednosti tokom vremena. Tvrdili su da su žene međusobno usklađivale izjave.

Sajentološka crkva je imala značajnu ulogu u prvom suđenju, ali nesumnjivo veću i u drugom. Sudija Šarlen F Olmedo dozvolio je stručno svedočenje o strategiji crkve iz usta bivšeg zvaničnika u vrhu Sajentološke crkve.

U sudnici je vladala tenzija između sadašnjih i bivših sajentologa, a tužioci su naveli da smatraju da su ih neki pripadnici crkve zastrašivali u sudnici.

Svedočila je i Lija Remini, bivša članica Sajentološke crkve, koja je postala najistaknutiji kritičar sajentologije.

Sudija je dozvolio bivšim i sadašnjim članovima crkve da objasne zašto je ženama trebalo toliko vremena da prijave silovanje.

Žene su svedočile da im je, kada su prijavile Mastersona zvaničnicima u crkvi, rečeno da nije silovanje, da su deo etičkog programa i da su upozorene da ne idu u policiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.