Gde su žene najnesrećnije?

Izvor: B92, 23.Avg.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde su žene najnesrećnije?

Istraživanje u kojem je učestvovalo preko 4.000 žena iz pet najvećih zemalja otkrilo je da 76 odsto ispitanica iz Italije nije zadovoljno svojim životom, u poređenju sa 51 odstvo žena iz Britanije, 53 odsto žena iz Nemačke, 63 odsto onih koje žive u Francuskoj i 63 odsto pripadnica lepšeg pola koje žive u Španiji.

Italijanke su najviše pogođene brigom o ekonomskoj krizi, nemogućnosti povratka na tržište rada nakon trudnoće i nestajanjem centara za brigu o zdravlju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dece.

Istraživanje, koje je organizovala organizacija „Žene i kvalitet života", pokazalo je da se italijanke u velikom broju kaju zbog ulaska u brak dok skoro dve trećine žali zbog svoje trudnoće.

Mačo kultura prisutna u Italiji primorava žene da sve više vremena provode brinući se o domu i deci znatno - više nego žene u bilo kojoj drugoj zemlji.

Rezultati su takođe otkrili da čak 70 odsto muškaraca u Italiji nikada nije koristilo šporet, dok skorko 95 odsto mačo muškaraca nikada nije ispraznilo mašinu za pranje veša.

Italija je zauzela 74 mesto na listi zemalja u kojoj postoji jaz između polova koju je predstavio Svetski ekonomski forum, što je stavlja čak i iza Kazahstana kada je kvalitet života žena u pitanju.

Foto: Michelle Meiklejohn / FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.