FOTO: Kako žirafe spavaju?

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2015, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Kako žirafe spavaju?

Pošto žirafu retko možete videti kako spava, mali je broj onih koji znaju kako one sa svojim dugim vratovima uspevaju da uhvate malo sna.

Sve do pedesetih godina 20. veka istraživači su verovali da žirafe uopšte ne spavaju. Ali onda je otkriveno da one, bez obzira na to što se zamaraju održavanjem svog tela, spavaju svega 30 minuta dnevno i to nekoliko puta dnevno po nekoliko minuta.

Baš zato su ove fotografije dragocene, jer prikazuju žirafe u dubokom snu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Pošto im je teško da legnu i da ustanu brzo, a i da se nameste kad legnu, žirafe su naučile kako dugo i bez problema da ostanu budne.

Još jedan problem s kojim se suočavaju jeste pijenje vode - vrat im je previše kratak da bi došao to tla. Zato žirafe većinu vode unose putem biljaka koje jedu.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Preslatko: Ovako žirafe spavaju

Izvor: Lepota i zdravlje, 20.Maj.2015, 15:34

Teško da ćete se naći u situaciji da uhvatite žirafu kako spava. Sigurno se mnogi od vas i pitaju kako uopšte spava životinja sa najdužim vratom. Foto: Reddit Fotografi širom sveta su se potrudili da ove trenuke uhvate. “Trenutke” u pravom smislu te reči, jer žirafe spavaju samo pola sata...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.