Engleska: Bez mobilnog ni na odmor

Izvor: B92, 27.Nov.2013, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Engleska: Bez mobilnog ni na odmor

Skoro 90 procenata Britanaca prilikom odmora i putovanja van zemlje nose svoje mobilne telefone sa sobom, a polovina ih svakodnevno koristi, pokazalo je jedno novije istraživanje.

Uprkos uobičajeno zamišlljenom idealnom odmoru koji podrazumeva potpuno isključenje od uobičajene dnevne rutine i opuštanje u prelepoj okolini, mnogi ipak odlučuju da budu povezani i kada su na poutovanju, pokazalo je istraživanje jedne internet turističke agencije.

Prema rezultatima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istraživanja ankete u kojoj je učestvovalo 2.162 ispitanika, svega je 11% onih koji putuju na odmor u inostranstvo koji odlučuju da sa sobom ne nosi svoje mobilne telefone i ostale uređaje, poput tableta ili prenosnih računara.

Odvajanje od telefona je čak i za njih vrlo veliko odricanje, jer je čak 67% onih koji ga ne nose sa sobom na odmor saopštilo da je to bila jako teška odluka, dok je više od polovine njih reklo da je to uradilo iz mera predostrožnosti.

Mali deo njih (11%) rekao je da su to uradili kao bi izbegli velike cene rominga koje su na snazi izvan Britanije, dok je 7% priznalo da su jednostavno zaboravili da ga ponesu.

Više od polovine njih je priznalo da telefon na odmoru koristi svakodnevno.

Rezultati ovog istraživanja su zapravo potvrda jedne ranije ankete koja je pokazala da skoro 90% turista provodi skoro 4 sata koristeći svoje mobilne telefone, tablete ili neke druge mobilne uređaje.

To je podstaklo da putničke agencije u svoju ponudu uvrste takozvana "Detoks ture" kako bi ih specijalno isplaniranim odmorima ohrabrili da se privremeno odreknu svojih mobilnih uređaja.

Foto: freedigitalphotos.net/Photokanok

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Engleska: Bez mobilnog ni na odmor

Izvor: B92, 27.Nov.2013

Skoro 90 procenata Britanaca prilikom odmora i putovanja van zemlje nose svoje mobilne telefone sa sobom, a polovina ih svakodnevno koristi, pokazalo je jedno novije istraživanje...Uprkos uobičajeno zamišlljenom idealnom odmoru koji podrazumeva potpuno isključenje od uobičajene dnevne rutine i opuštanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.