Džo Bajden venčao homoseksualce u svojoj rezidenciji

Izvor: B92, 02.Avg.2016, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džo Bajden venčao homoseksualce u svojoj rezidenciji

Potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden venčao je jedan homoseksualni par.

Bajden je danas sklopio brak između Džoa Menšira i Brajana Monstelera, dugogodišnjih saradnika Bele kuće.

Njih dvojica su zamolila Bajdena da obavi čin njihovog građanskog venčanja, saopštila je Bela kuća. Intimna ceremonija je održana u zvaničnoj rezidenciji potpredsednika SAD.

"Ponosan sam što sam venčao Džoa i Brajana u svojoj kući. Ne mogu biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srećniji, dvojica dugogodišnjih saradnika Bele kuće, dvojica sjajnih momaka", napisao je Bajden na svom Tviter nalogu.

Popredsednik SAD prvi put se našao u ulozi matičara, zbog čega je dobio privremeni sertifikat od distrikta Kolumbija kako bi brak bio legalan. Bajden je javno podržao sklapanje istopolnih brakova 2012. godine tokom kampanje za reizbor Baraka Obame za predsednika SAD.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

(VIDEO) VESELJE U BELOJ KUĆI: Potpredsednik Džo Bajden venčao gej par

Izvor: Kurir, 03.Avg.2016, 14:02

...Agencija AP prenosi kako su Džo Mahši i Brajan Mosteler, savetnici u Beloj kući, zamolili Bajdena da im učini čast i obavi čin njihovog građanskog venčanja..Budući da dosad nije obavljao ceremoniju venčanja, američki potpredsednik je za ovu priliku morao da dobije privremenu dozvolu Distrikta...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.