Džejmi Li Kertis podelila staru porodičnu fotografiju i obratila se na mađarskom FOTO

Izvor: B92, 02.Maj.2021, 12:13

Džejmi Li Kertis podelila staru porodičnu fotografiju i obratila se na mađarskom FOTO

Glumica Džejmi Li Kertis postavila je na Instagram staru, crno belu porodičnu fotografiju i setila se bake po očevoj strani i svog mađarskog porekla.

"Danas je Dan majki u Mađarskoj, zemlji očeve porodice. Lepotica sa leve strane je moja baka, očeva majka, Helen Švarc. Što sam duže ovde i snimam, sve sam više dirnuta idejom o snovima koji prelaze veliku udaljenost. Znam koliko je bila ponosna na uspeh svog sina Tonija, kao i na moj, ali i na uspehe svih svojih unučića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i praunučića. Iz malog grada do Los Anđelesa...:", napisala je u potpisu Džejmi Li Kertis.

Njeni roditelji su poznati glumci Dženet Li i Toni Kertis.

Iz biografije Tonija Kertisa poznato je da je rođen kao Bernard Švarc, u porodici siromašnih mađarskih Jevreja.

Na njegovu veliku sreću san da postane glumac, kako je sam naveo - da bude primećen i voljen - zaista počinje da se ostvaruje 1945. godine kada je mu je država platila studije glume u Njujorku, zahvaljući izuzetnom vladanju u mornarici. Kada je potpisao ugovor sa producentskom kućom "Universal studios", ime Bernard Švarc je bilo neprihvatljivo, tako da je usvojio novo, zvučnije, "filmsko" ime Toni i prezime Kertis (devojačko prezime njegove majke bilo je Kertiz).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.