Dodacima u hrani do bolje koncentracije

Izvor: B92, 07.Nov.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodacima u hrani do bolje koncentracije

Svakodnevno dodavanje vitamina i minerala u obroke može da poboljša koncentraciju dece, pokazali su rezultati istraživanja objavljenog u najnovijem broju "Britanskog časopisa o ishrani".

U istraživanju sprovedenom na 81 zdravom detetu od oko 11 godina, polovina je uzimala neki od dodataka ishrani na bazi vitamina i minerala, a druga polovina placebo, prenela su francuska glasila.

Naučnici su ispitivali njihovu sposobnost koncentracije i pažnje testovima koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obavljani tri sata nakon prvog uzimanja dodatka ishrani i 12 sedmica nakon početka ispitivanja.

U oba slučaja, istraživači su zapazili da su deca koja su uzimala dodatak ishrani bila mnogo pažljivija od druge, pri čemu kod njih nije primećena nikakva promena raspoloženja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vitamini i minerali za bolju koncentraciju

Izvor: RTS, 07.Nov.2008

Svakodnevno dodavanje vitamina i minerala u obroke može da poboljša koncentraciju dece, pokazali su rezultati istraživanja objavljenog u najnovijem broju "Britanskog časopisa o ishrani". .Više vitamina i minerala u ishrani pozitivno utiče na koncentraciju,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.